EuroRacing.be © 2009-2012 

 

 

In het midden van de jaren tachtig was EuroRacing eigenaar Christophe Pampel reeds actief als preparateur voor de wagens van verschillende piloten in BelgiŽ. Doorheen de jaren en ervaring met verschillende klanten en wagens, specialiseerde Christophe zich verder in de bouw van nieuwe wedstrijdmotoren en het experimenteren in de bijhorende elektronica.  

 

Intussen had hij ook al de nodige faam verworven als piloot. Zo nam hij met succes deel in verschillende rally, slalom, circuit en heuvelklim kampioenschappen. Hij won 2 nationale titels in slalom, rally en Formule 3 en werd Europees kampioen Formule Renault. Bovendien was hij in 1991 ook hoofdingenieur van Guido Nannini (de broer van de bekende Italiaanse F1 piloot Alessandro Nannini) in het Opel Lotus en Formule 3000 kampioenschap. Meer nog verslond hij talloze kilometers op circuit als testpiloot voor verschillende teams. Doorheen de jaren nam hij het stuur van prachtige wagens als Austin Mini Cooper S, MG Metro, Peugeot 205 GTI, Opel Manta 400, Opel Ascona 400, Cooper Prototype, NSU TTS, Lancia Delta Integrale Gr. A, Martini MK38 Renault Turbo, Ralt RT30 Formule 3, Opel Lotus, Ralt RT35 Formule 3000, enzovoort.  

 

In 1993 beŽindigde hij (tijdelijk) zijn carriŤre als piloot en spitste zich verder toe op de preparatie, verbetering en onderhoud van verscheidene racebolides. In het midden van de jaren '90 ontstond zijn huidige bedrijf European Imports Group NV.  

 

Euroracing legt zich sindsdien toe op specifieke electronica, chiptunig, onderhoud van dagdagelijkse en exotische particuliere wagens, en het bouwen van competitieve racewagens van A tot Z. EuroRacing is verder ook gespecialiseerd in data transmissie en het afstellen van verscheidene racechassis samen met de klant op het circuit. Doorheen de jaren was het bovendien toeleverancier van diensten aan verschillende nationale en internationale team zoals Honda International, Nannini Formula, Lister en Jaguar Racing.  

 

Na een inactiviteit van 10 jaar stak ook de autosportmicrobe opnieuw de kop op.  

 

Zodoende is Christophe en het ganse EuroRacing Team sinds het begin van de eeuwwisseling terug op verscheidene nationale en internationale circuits te vinden. Zo namen ze met succes deel aan kampioenschappen als de "Belgian Touring Car Series" met een BMW E46 M3 WTCC, de "Dunlop Sportmaxx Endurance Cup" met verscheidene BMW E36 M3 en BMW E36 GTR V8 alsook met de prachtige ULTIMA. Ook de 24 uren van Zolder zijn het EuroRacing Team niet onbekend. Sinds 2010 is EuroRacing eveneens succesvol actief in de VW Fun Cup!  

 

Wij nodigen U bij deze graag uit om naar hartenlust onze site te bezoeken, de verhalen en foto's van ons raceteam te bekijken alsook de verschillende raceservices die EuroRacing aan u zouden kunnen leveren. Mocht u vragen hebben, aarzel dan zeker niet ons te contacteren!  

 

Met Sportieve Groeten,

Het EuroRacing Team 

 

 

 

 

Hosting & Webdesign - Website-Makers.org